Om

Jag bryggde min första öl julen 2013 så betraktar mig fortfarande som nybörjare. Jag gillar teknik och matlagning så ölbryggning är den ideala hobbyn eftersom man får stöka runt i köket, köpa kul utrustning, bygga kul prylar och rent allmänt nörda ner sig i diverse projekt. Resultatet av detta är god öl. Kan det bli bättre?

Tid, är min största begränsning vad gäller bryggning vilket innebär att jag har ett stort fokus på att optimera bryggning, flaskning och rengöring. Rent allmänt gillar jag optimering och prylar så jag spenderar en hel del tid (och pengar) på att korta ner bryggdagen. Det är alldeles för sällan jag kan avsätta 6-8 timmar för en bryggning men en timma går ofta hitta för att bygga eller förbättra något i utrustningen och det hjälper lite mot bryggabstinensen.

Det finns många andra bloggar som på ett föredömligt sätt går igenom hur man brygger, optimerar vattenprofiler etc så det är inget jag lägger tid på att skriva om. Fokus för den här bloggen blir därför på prylar, både köpta och byggda.

en kommentar

  1. Jag är imponerad Andreas, du tänker så proffsigt i din hobby 🙂
    Kommer följa din blog och även tips andra.
    Ha det gott (öl)
    Med vänlig hälsning
    Leif

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *